donderdag 19 november 2009

Bewonerslab


29 Oktober was een belangrijke dag voor Nagele. Het onderzoekslab had de bevolking opgeroepen om in het museum Nagele haar mening te geven over het dorp.
De opkomst was overweldigend: een kleine 100 bewoners van het dorp en omliggende omgeving waren erg enthousiast over het initiatief en deelden graag hun verhalen en opmerkingen met het onderzoekslab.
Groepjes bewoners werden met twee architecten van het onderzoekslab rondom een tafel geplaatst met een plattegrond van het dorp. Hierop konden zij de goede en slechte punten van Nagele aangeven. De bewoners grepen de gelegenheid om hun ervaringen en wensen op gedreven en enthousiaste wijze kenbaar te maken. Wij achten deze input van groot belang om een echte en duurzame oplossing voor de toekomst van Nagele te kunnen ontwikkelen.Opvallend is dat alle bewoners op het Bewonerslab erg trots blijken te zijn op hun unieke dorp. Vooral het groen en de ruime opzet worden geprezen. Een bewoner omschreef dit ook wel als “het campinggevoel”. Mien Ruys bleek wereldberoemd in Nagele! “De mooiste plek van het dorp”, aldus een bewoner over de begraafplaats die door Ruys is ontworpen. Maar ook de knelpunten kwamen aan bod: met name het minimale voorzieningenniveau en het gebrek aan een dorpscafé en een ontmoetingsruimte.De spirit van vroeger is weer terug. Na afloop van de avond hoorde je de Nagelezen de hoop uitspreken dat er nu echt iets gaat gebeuren in Nagele. “Nagele: het kán dus wel!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten