donderdag 19 november 2009

Lab Nagele stelt zich voor:



Onderzoeksteam


Claudia Temperilli, Gerrie KleinJan, Guido Schot, Jeroen de Bos, Jim de Valk, Joosje van Geest, Magnette Dijkstra, Marc Keizer, Marjan van Herpen, Marten Kuijpers, Mirjam van Hasselt, Rogier Dobma, Sven Henning, Victor Spijkers, Pi de Bruijn, en Bas Horsting.



Situatie


De stedenbouwkundige opzet en architectuur van Nagele spreken tot de verbeelding. Maar Nagele is toe aan nieuw elan. Een deel van de sociale huurwoningen voldoet niet meer aan de huidige eisen. Bestaande voorzieningen staan onder druk. Er is vraag naar voorzieningen die Nagele nog niet heeft, zoals een multifunctioneel centrum. Ook is er vraag naar nieuwe woningen. En dit alles tegen de achtergrond van een stabiliserende en wellicht op termijn krimpende bevolkingsomvang. Voorafgaand aan visievorming over de herbestemming, transformatie en mogelijke uitbreiding van Nagele is het Onderzoekslab gevraagd ontwerpend vooronderzoek te verrichten naar uiteenlopende toekomstscenario’s.



Opgave


De Gemeente Noordoostpolder wil Nagele leefbaar en vitaal houden. De hoofdopgave is om de identiteit van Nagele te versterken, waarbij zowel recht wordt gedaan aan de historie als de ontwikkelingspotenties van het dorp. Bij het verkennen van haalbare en innovatieve scenario’s voor de toekomst van Nagele worden dorpsbewoners actief betrokken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten